Výživa člověka – sacharidy – úkol na týden od 4.5. do 10.5.
V dnešní lekci se naučíme se vyhledávat sacharidy. Proč? Protože je potřebujeme jako zdroje energie. Na druhou stranu jsou často příčinou obezity, protože se v těle přeměňují na tuk.
Starší název pro sacharidy jsou cukry. To ale není přesné, protože se musíme naučit rozlišovat sladké jednoduché cukry /hroznový cukr, řepný cukr, ovocný cukr/ a nesladké složité cukry správněji sacharidy /škrob/.
Projděte zásoby potravin ve vaší domácnosti a shromážděte potraviny, které jsou zdrojem nesladkých sacharidů /škrobů/. Obecně lze říci, že se jedná o všechny potraviny, které pochází z obilnin /i rýže, proso, jáhly, těstoviny, knedlíky, pečivo,/a brambor. Podud si nejste jistí, použijte internet.
S nalezenými příklady se vyfoťte a fotku mi pošlete s krátkým komentářem, abych poznala, co jste našli.